Na medzinárodnom sympóziu v Bratislave mal zastúpenie aj Interpol

27.09.2013 Bratislava


Bratislava (TASR) – Výmena informácií v oblasti výbušnín a výbušných systémov, daktyloskopie a DNA profilov boli hlavnými témami Medzinárodného sympózia forenzných vied. V Bratislave sa počas uplynulých troch dní, vrátane dnešného stretlo 120 forenzných znalcov z 23 krajín. Na podujatí mali svoje zastúpenie aj Interpol a Europol.

"Hrozby teroristických útokov vo svete, ale aj samotné útoky boli určite dôvodom, že téma výmeny informácii z oblasti výbušnín a výbušných systémov bola zaradená," povedal zástupca riaditeľa Kriminalistického a expertízneho ústavu (KEÚ) PZ Jozef Mlkvík. Medzinárodné sympózium je súčasťou Európskou komisiou schváleného projektu na výmenu dát, ktorý realizuje KEÚ PZ od roku 2011.

Na medzinárodnom sympóziu s 20-ročnou tradíciou sa prezentovali informácie z oblastí forenzných vied, súdnej medicíny a kriminalistiky. Trojdňový program bol nabitý takmer 40-timi prednáškami, vystupovali experti z európskych krajín, ale aj z Indie a Nového Zélandu. Súčasťou sympózia bola aj výstava prístrojov, materiálov a techniky používanej vo forenzných laboratóriách a v policajnej praxi.
 

Vyberte región